De Wordpress a Blogger

dimarts, 17 de març del 2009

Hola a tots,

En aquesta entrada us explicaré la meva última aventura i que, possiblement, podrà solucionar algun maldecap :)
Quan vaig iniciar aquesta aventura amb el bloc de l'assignatura de Multimèdia vaig haver d'escollir Wordpress enlloc de Blogger. Però tot i que té les seves avantatges, necessitava tornar a Blogger, però... jo no volia perdre res de tot el que he escrit allà i si ho podia importar a blogger, millor :) Davant el dubte, he trobat una manera molt fàcil de fer una exportació de tot el material publicat a Wordpress per importar-ho en un bloc nou de Blogger :)


Gràcies a el bloc Datafull he arribat fins a l'aplicació Wordpress2Blogger. La migració és molt senzilla ;)

Primer de tot, cal fer una còpia de seguretat del bloc a Wordpress. Per fer-la cal dirigir-se al Tauler o Dashboard (ara no me'n recordo com es diu en català) i fer click a Eines --> Exportació. Aleshores apareixerà un menú en què es demana si es vol exportar totes les entrades del bloc o només les d'un autor.

Després d'aquesta elecció, es descarregarà un fitxer amb l'extensió XLM: Aquest fitxer són totes les entrades del nostre bloc (a més de les etiquetes i comentaris :) )

En aquest punt és on entra en joc la aplicació Wordpress2Blogger. En obrir la seva pàgina (a més de trobar unes instruccions de com va el tema), hi ha un camp de formulari i al costat dos botons: Navegar... (per localitzar en el nostre disc dur l'arxiu XLM de Wordpress) i Convert per transformar l'arxiu a un format que sigui compatible amb Blogger. Després d'haver fet click sobre el botó de convertir, se'ns descarregarà un arxiu XLM òptim per a Blogger

Ara només queda importar el nou arxiu a Blogger. Anem a configuració del bloc, escollim l'opció d'importar el bloc, sel·leccionem el nou arxiu i... llestos, ja tenim totes les entrades de Wordpress en el nostre bloc de Blogger.

Que vagi bé!

Núria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa una reflexió...